krachtige woorden

Dood en leven zijn in de macht van de tong, staat in de bijbel geschreven. De kracht daarvan is enorm, dat hebben we vast wel eens aan den lijve ondervonden…

Toch zijn de tong en de woorden slechts uitingen van een diepere bron; de symptomen, zou je kunnen zeggen. Ze komen voort uit wat we denken. En wat we denken komt voort uit een overtuiging, een bron. In de bijbel vraagt men zich al af: kan uit één bron zoet en zout water komen?

Dood komt voort uit angst. Leven komt voort uit Liefde. En Liefde is de enige Bron die er is. Want God is Liefde. Angst, hoe re√ęel ook, is enkel de ontkenning van Liefde. Elk woord¬†dat angst als basis heeft, brengt dood voort. Met dezelfde kracht en sterkte als een woord dat voortkomt uit God, de Bron, de Liefde.

Die kracht is als een tuinslang waar druk op staat. Of het kraanwater is waar de tuinslang op aangesloten is, of slootwater; met dezelfde kracht spuit het water uit de slang.

Wees je bewust van de kracht; en je zult het belang van de bron gaan zien!

Wat we denken (gaat vooraf aan het spreken!) komt voort uit een (persoonlijke!) openbaring van Gods Liefde; of uit de misleiding dat Gods Liefde niet voor mij; niet toereikend; of niet nodig is. Deze misleiding brengt angst -en daarmee- dood voort.

Wat we denken en zeggen maakt dus beide, zonder onderscheid, gebruik van dezelfde¬†‘kracht’. En wat het voortbrengt hangt af van het besef, het vertrouwen, het geloof in Gods Liefde.

Willen we ons leven richting geven, dan is het niet een kwestie van je woorden veranderen (zodat ze geestelijk, optimistisch, positief klinken) maar de dieperliggende leugen (angst dat je geen aanspraak kunt maken op Gods Liefde) in je denken ontwortelen.

We hebben daarvoor een prachtig instrument gekregen: de Heilige Geest. Hij zal, op onze uitnodiging, ons helpen eerlijk en diep te kijken wat onze overtuigingen zijn. Hij kan, als we daarom vragen, ons openbaren waarom we die overtuigingen in het leven hebben geroepen en hoe ze ons geholpen hebben om te overleven in situaties die we op een andere manier niet aankonden (naar ons idee).
Door het zien van de oorsprong van onze overtuigingen, door vergeving en overgave daarvan aan God, zien we de Liefde doorbreken. Er komt zicht op de Bron. En we gaan putten uit een ander vaatje;-)

Een diep, eerlijk, ontnuchterend en pijnlijk en soms langdurig proces. Waarin stap voor stap het leven vanuit Gods Liefde meer werkelijk wordt en het leven uit angst verbleekt.


PS: Zeggen dat je kracht is aangesloten op kraanwater, terwijl je drommelsgoed weet dat het slootwater is, zal niet het gewenste effect hebben! Je kunt geen slootwater veranderen in kraanwater door de oorsprong te¬†ontkennen…

This entry was posted in blog. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *